SPM 2017-10-27T16:47:02+00:00

SPM Simplex Project Manager

Enmos’un yeni nesil proje geliştirme aracı olup Simplex serisi bilgisayarların projelendirilmesi için kullanılır. SPM aracılığı ile makinenize uygun projeyi grafik kullanıcı arabirimi ile rahatlıkla hazırlayabilir ve izleme modülü sayesinde projenizi test edebilirsiniz. Parametrelerin dinamik yapısı sayesinde manuel kullanımı ve güvenlik önlemlerini dilediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz. Komutların dinamik giriş çıkış yapısı farklı makinelere uygun çözüm geliştirmenize ve kullanıcıya özel çözümler sunmanıza yardımcı olmaktadır.

Genel Özellikler

  • PPL
  • Komut, Sistem Parametrelerini düzenleme
  • Makine ve manuel parametreleri hazırlama
  • Manuel çalışma ekranını hazırlama
  • Makinede çalışacak komutları belirleme
  • Hazırlanan projeyi test etme ekranı
  • Komutların giriş çıkış bağlantılarını değiştirme
  • Projenin dolaylı raporunu alma
  • Parametreleri PPL’lere bağlayabilme
  • Şablon projeler ile hızlı proje geliştirme
  • Çok dil desteği

IO Tanımlama

Ekranlar, PPL ‘ler, Ekipmanlar, Komut Tanımlamaları gibi ekranlarda gösterilecek ve olan IO ‘ların isimleri istenilen şekilde belirlenebilir.

İzleme Ekranı Tanımlama

Cihaz ekranında gösterilecek olan resim, io değeri gibi ayarlamalar yapılabilir. Cihaz ekranının arka plan resmi 6’lı ekran yada 3 farklı mimic diagram olarak belirlenebilir.Ve ekranın önceden belirlenmiş noktalarında io isimleri ve güncel değerleri gösterilebilir.

Teçhizat Tanımlama

Kontrol edilecek makineye ait teçhizatların io ‘lar ile ilişkilendirildiği bölümdür. Makineye ait kule, pompa, tambur, fan gibi teçhizatların hangi io’lar tarafından kontrol edileceği bu bölümden ayarlanır.

Komut Tanımlama

Cihazda kullanılacak komutların belirlendiği bölümdür. Ayrıca bu komutlar ile ilgili taşınabilirlik, pompayı kapatma özelliği gibi komuta özgü ayarlar da bu ekrandan yapılabilir.

Komut Özelleştirme

Komutların makineye göre özelleştirildiği bölümdür. Bu bölümde gerekli olan komut IO’ları belirlenir. Ayrıca program çalışırken bir biri ile aynı adımda çalışması istenmeyen komutlar da bu bölümde ayarlanır.

Parametreler

Cihaz, makine ya da komutlara özgü parametrik değerlerin ayarlandığı bölümdür. Bu parametreler istenirse PPL tanımlarken kullanılabilir. Ayrıca parametreler cihaz ‘da her hangi bir amaç doğrultusunda kullanılabilir. Her parametrenin farklı amaçları vardır. Manuel parametreler PPL ‘lerde sadece projeyi yapan kişi tarafından özel amaçlar için kullanılır.

PPL Tanımlama

PPL ‘ler belirlenebilen şartlar gerçekleştiğinde belirlenebilen işleri yapabilir. Bu işlerden kasıt bir IO ‘nun değerini değiştirebilir veya bir komutu başlatabilir. Özellikle güvenlik amacı ile sıklıkla kullanılır. Cihaz üzerinde logic kontrol olanağı sağlar. Müşteriye özel istekler PPL ‘ler tarafından karşılanabilir. Ayrıca proje cihaza gönderildikten sonra Test ekranından cihaz üzerindeki IO ve PPL ‘lerin değerleri göstererek projenin test edilebilmesine olanak sağlar.